Mellan den 12 – 18 augusti hade vi slöjd och konstutställning i Posthuset i Dikanäs som ligger i Vilhelmina kommun, Västerbotten. Vi började med vernissage och avslutade under marknadslördagen den 18:e. Vi som ställde ut var Gun Lindström, Robert Kristoffersson och jag.

Även min pappa Ulf Persson var med och visade sina stickade vantar, bonader och rotslöjd. Pappa som är 85 år stickar fortfarande och han och jag har tagit fram ett vantmönster som vi plockat fram från pappas farmor Lisa Johanna Abrahamssons vävda bonad. Mönstret kommer att finnas till försäljning, men först måste vi putsa lite på mönstret.

Robert visade hur man binder fiskeflugor och det var många som fastnade för hans fiskefluga som han kallar för ”Skansnäsflugan”. Det var några barn som testade att göra fiskeflugor och att tova.

Gun visade sina målningar och sina underbara tygtryck i ecoprinting. Vi fick även testa en tryckteknik på papper som heter Gelliprinting. Något som var nytt för mig.

Jag visade upp mina nåltovade abborrar och tenntrådsarmband. Även mina nåltovade kvinnor fick uppmärksamhet och jag kommer utveckla dem vidare. Ambitionen är att lägga ut tovat i webbshop för försäljning.

Det blev många härliga möten under denna vecka och som vi kommer minnas med glädje.